neděle 12. ledna 2014

Vytvoření účtu Xiaomi a statistiky v Duokanu

Chcete si vést statistiky o tom, jak dlouho čtete, v jaké denní době, kolik jste přečetli knih atp.?
K tomu může ve čtečce Kindle s alternativním systémem Duokan posloužit Xiaomi účet. Ten si pamatuje uživatelské statistiky a mnoho dalšího.
Ze čtečky samotné se velmi špatně vytváří, doporučujeme proto raději použít oficiální webovou stránku. Pozor, stránka bývá zasekaná (zpomalená).

Na ní si vyberte, jestli si přejete registrovat se za pomocí mobilu (přijde sms s kódem, který zadáte do pole na stránce) nebo mailem. Aktivační maily bývají opožděné a někdy nepřijdou vůbec.

V Duokanu si potom z hlavního menu vyberte Systémové nastavení, na 3. kartě Účet vyberte přihlášení a zadejte login a heslo v vašemu novému účtu. Duokan informace zpracuje a po chvíli se přihlásí.

Samozřejmě musíte být během celého procesu připojeni k Internetu.

V hlavním menu z domovské obrazovky pak najdete nové tlačítko Správa účtu (viz. obrázek).


Pod touto záložkou najdete svůj účet:


Statistiky jsou v oddílu čtenářský profil:




Zde naleznete celkový počet knih, které jste četli, kolik hodin to trvalo, kolik knih máte rozečteno a kolik dní jste četli.
Podrobné statistiky pak naleznete níže, kde je graf, v které denní době čtete. Je zde také celkem zbytečný ukazatel srovnání s ostatními čtenáři.

Použitelný je pro našince ještě oddíl Poznámky. Zde vidíte seznam všech poznámek, které jste kdy na zařízení udělali a můžete je číst, upravovat nebo mazat.

6 komentářů:

  1. Znamenáto, že musím být připojený na netu, aby mi to statistiky zaznamenávalo nebo si to ukládá někam čtečka sama? Počítám že spíše to druhé, takže je to taková věc celkem na nic :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám dojem, že čtečka si vše pamatuje, internet slouží SNAD pouze pro srovnání.

      Vymazat
  2. Měl bych ještě jeden dotaz a jelikož nevím kam ho směřovat, napíši ho sem.

    Pokud si v Duokanu nastavím řazení knih podle složky, automaticky se mi vytvoří dvě složky Duokan BookStore a Duokan Push. Dají se tyto dvě složky nějak odstranit? Nesmírně mě totiž rozčilují slušně řečeno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Systém si je vytvoří bohužel vždy znovu, takže odstranění nepomůže.

      Vymazat
  3. Zajímalo by mne, jak lze účet zrušit, založit bych ho již uměl.

    OdpovědětVymazat
  4. dá se zrušit přímo na stránkách xiaomi

    OdpovědětVymazat